Sports

Tipps für den Kauf der richtigen Sport- und Fitness-Schuhe

De juiste sportschoenen kiezen, is best lastig. Omdat wij veel vragen kregen hierover, geven wij hieronder tips voor de aanschaf van de vier meest populaire soorten sportschoenen.

Hardloopschoenen
Hardloopschoenen zijn er voor verschillende loopstijlen en voettypes. Er zijn een aantal aspecten waar je bij de aanschaf op moet letten. Dit zijn:

Heb ik extra ondersteuning nodig? Heb ik een relatief platte voet of leun ik juist naar buiten met mijn voet? Ga dit na met een voet- of hardloopexpert.
Wat is mijn loopstijl? Ben ik een haklander (dan heb je meer ondersteuning op de hak nodig) of ben ik een voorvoetloper?
Vind ik een stijve of juist flexibele schoen prettiger?
Wat is mijn budget? Ga ik voor een goedkope of dure schoenen? Ga na of een dure schoen écht beter is dan een goedkope versie.
Het kiezen van een goede hardloopschoen is een beste klus. Laat je adviseren door een sportpodotherapeut, sportarts (bijvoorbeeld met een sportmedische keuring) of ga naar een hardloopwinkel in de buurt. Stel kritische vragen aan diegene die je schoenen aanmeet, aangezien de nieuwe schoensoorten vaak onnodig duur zijn extra features. Veel mensen met geen voetafwijking hebben helemaal geen fancy schoen nodig.

Tot op heden is er echter onvoldoende bewijs dat je met barefoot-runningschoenen (heel minimale schoen) minder hardloopblessures krijgt dan met normale (corrigeerde) schoenen [14]. Een passende quote van betrokken onderzoeker is:

Back to top button